Derfor skal din teenager dyrke sport

Derfor skal din teenager dyrke sport

Har du en eller flere teenagere i huset, og er der endnu ikke nogen af dem, der dyrker sport, kan det være en rigtig god idé at inspirere dem til at komme i gang med det. Dermed ikke sagt, at der ikke skal være plads til at spille computer, være sammen med vennerne eller kigge efter konfirmationskjoler – det skal der i den grad også. Men det kan der også sagtens være plads til ved siden af sport.

Der er nemlig rigtig mange fordele for et ungt menneske i at dyrke sport. Og det er aldrig for sent at komme i gang. Og heldigvis findes der rigtig mange forskellige sportsgrene, så bare fordi fodbold eller håndbold ikke lige er et hit, betyder det ikke, at det ikke kan lade sig gøre at finde noget, dit barn er god tid.

Sundt at få motion

For det første er det en rigtig sjov måde at få motion på. Og det er jo vigtigt at få motion – uanset om du er barn eller voksen.

Det er dog ikke alle, der elsker at løbe en tur eller at stå i et fitnesscenter. Derfor kan sport være en sjov og anderledes måde at få dyrket sin motion på. Så er det nærmere en leg, end det er motion, og det er jo perfekt at kombinere det på den måde.

Giver et bedre kropsideal end at gå i fitness

Det kan også give et bedre kropsideal, hvis unge mennesker dyrker sport i stedet for at gå i et fitnesscenter. Dermed ikke sagt, at det ikke er sundt at gå i et center, men sport handler mere om sporten, aktiviteten og legen, end det handler om at bygge store muskler eller forbrænde mest fedt, som det typisk handler om i et fitnesscenter.

Det kan være sundt på den lange bane at give unge mennesker et godt kropsideal at stræbe efter, i stedet for at de kun kigger på bodybuildere og fitnessinstruktører i et center.

Sjovere fællesskab

At dyrke sport kan også give et rigtig godt fællesskab med andre unge mennesker på samme alder.

Det kan eksempelvis være en god måde at blive en del af et hold, hvis det er holdsport, der bliver valgt. Du kan dog også sagtens få mange gode venner i en sport, hvor det enkeltmandspræstationer som eks. badminton, tennis eller svømning. Nogle vil foretrække at kæmpe alene på banen, mens andre foretrækker at have et hold omkring sig.

Mange gode minder

Og så kan sport være med til at give mange gode minder fra barndommen. Det kan også give mange gode relationer og ikke mindst venner, som kan være en del af livet de næste mange år.

Mange voksne mennesker har bl.a. stadig venner, som de mødte via en sport, da de var børn.

Dine børn vil få minder fra stævner, kampe, træninger og andre sociale arrangementer, som bliver holdt i forbindelse med sporten.

Der er altså rigtig mange fordele ved at introducere dit barn til sport i en tidlig alder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.